Schoolmaaltijden

Schoolmaaltijden aanvragen:

Schoolmaaltijden zijn van groot belang voor de gezondheid en ontwikkeling van leerlingen. Maar niet alle ouders hebben de middelen om hun kinderen dagelijks een gezonde en voedzame lunch mee te geven naar school. Gelukkig is er goed nieuws: het Jeugdeducatiefonds en het Rode Kruis hebben samen maar liefst € 100 miljoen beschikbaar gesteld voor gratis schoolmaaltijden voor leerlingen van basisscholen en middelbare scholen.

Bij Kookjes, dé kookcoach voor scholen, begrijpen we dat elke school anders is en daarom bieden we maatwerk voor ontbijt, lunch of diner. We nemen alles uit handen en zorgen voor duurzame, afwisselende en kwalitatieve maaltijden op maat.

Als u zich aanmeldt bij schoolmaaltijden.nl kunt u gebruik maken van de subsidie die beschikbaar is gesteld door het Jeugdeducatiefonds en het Rode Kruis. Dit jaar is er maar liefst € 100 miljoen beschikbaar gesteld om gratis schoolmaaltijden te verzorgen voor leerlingen van basisscholen en middelbare scholen.
Scholen die kiezen voor een maaltijd op school kunnen ons inhuren voor een compleet pakket. Wij nemen alles uit handen en zorgen voor maaltijden op maat. Kookjes wil graag zo duurzaam mogelijke maaltijden samenstellen. Dat houdt in dat wij graag lokaal zoveel mogelijk inkopen doen. Ook letten wij er op dat we zo min mogelijk verpakkingsmaterialen gebruiken. Wij willen tenslotte ook aan de leerlingen het goede voorbeeld geven.
Daarnaast is het goed om te weten dat wij zorgen voor afwisseling in de maaltijden en zorg dragen voor kwaliteit! Onze passie is koken en gezonde (maar ook lekkere!) voeding.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie dient uw school te voldoen aan bepaalde criteria. Het ministerie van OCW heeft samen met het Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs (NCO) vastgesteld dat scholen met 30% of meer leerlingen uit gezinnen met een laag inkomen in aanmerking komen voor gratis schoolmaaltijden. Ook leerlingen in het speciaal basisonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, speciaal onderwijs en praktijkonderwijs kunnen gebruik maken van deze regeling.

Bent u op zoek naar een professionele kookcoach die op uw school maatwerk kan leveren op het gebied van schoolmaaltijden? Neem dan contact op met Kookjes en wij helpen u graag verder.