Kookactiviteiten voor kinderen bij organisaties en bedrijven

Naast gezinnen kunnen bedrijven en organisaties ook terecht bij KooKjes. De kinderkookcoach van KooKjes helpt graag met het organiseren van kookactiviteiten voor kinderen binnen uw bedrijf of organisatie.

Waarom kookactiviteiten voor kinderen?

De meeste kinderen hebben inmiddels wel geleerd dat water drinken gezond is, je het beste twee stuks fruit per dag kunt eten en dat groenten goed voor je zijn. Maar hoe ze het klaar moeten maken? Daar hebben ze vaak niets of weinig over geleerd. Zonde! Want koken is een vaardigheid die de rest van je leven van pas komt. Daarom organiseert KooKjes kookactiviteiten voor kinderen. Zodat ze op een leuke manier leren over: hun eigen smaak, het bereiden van eten, verschillende producten en bijvoorbeeld improviseren met situaties en ingrediënten.

Daarnaast begrijpt KooKjes dat leraren en begeleiders een steeds breder takenpakket hebben. De kookactiviteiten van KooKjes kunnen hen ontzorgen in de taken rondom voeding. 

Welke bedrijven kunnen terecht bij KooKjes?

De activiteiten van KooKjes zijn maatwerk. Dit betekent dat veel bedrijven bij KooKjes terecht kunnen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • onderwijsinstellingen,
  • BSO,
  • stichtingen die met kinderen werken (zoals stichting Jeugdland ),
  • vrijetijds- en sportverenigingen zoals bijvoorbeeld scouting of turnvereniging zoals WIK, 
  • campings en vakantieparken met een animatieteam,
  • gemeentes,
  • instellingen voor kinderen met een verstandelijke beperking of lichamelijke handicap,
  • AZC’s voor kinderen die de Nederlandse taal niet spreken.

Eigenlijk alle bedrijven die met kinderen werken!

Schoolontbijtjes

Nieuw in ons aanbod zijn Schoolontbijtjes. Wanneer er op uw school een groot aandeel kwetsbare leerlingen zitten weet u vast van de subsidie die het Ministerie van SZW beschikbaar heeft gesteld voor een schoolontbijt. Kookjes kan uw school hier met een voorstel op maat in begeleiden en ontzorgen.

Voor welke kinderen zijn de kookactiviteiten geschikt?

De activiteiten die KooKjes organiseert zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Voor iedere leeftijd zijn er andere activiteiten mogelijk. 

Omdat de kinderkookcoach van KooKjes is opgeleid als kindercoach zijn de activiteiten altijd op maat te maken voor de doelgroep. Koken met kinderen die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben is bijvoorbeeld geen probleem!

Hoe groot mag de groep zijn en waar wordt er gekookt?

Of u nu op zoek bent naar een activiteit voor 10 of 100 kinderen: u kunt altijd terecht bij KooKjes. Per 20 kinderen is er een kinderkookcoach aanwezig. Uiteraard is het wel van belang dat de groep goed kan werken binnen de beschikbare ruimte. 

Bij voorkeur koken we bij u op locatie. Misschien is er een keuken aanwezig? Dan kunnen we daar aan de slag. Is deze mogelijkheid er niet, dan zoeken we samen naar de beste invulling. Wij stemmen de gerechten af op de omvang van de groep en de beschikbare ruimte. Op een schoolplein een grote ketel soep maken? Geen probleem! 

Heeft u geen geschikte locatie? Dan kunt u tegen betaling en op basis van beschikbaarheid gebruik maken van een locatie van KooKjes. 

Wat is de werkwijze bij KooKjes?

Natuurlijk verschilt het verloop van een les per activiteit. KooKjes zorgt – zoals je mag verwachten – altijd voor: plezier, vakwerk als chef én kindercoach, hygiëne en veiligheid. 

Wat leren kinderen door te koken?

In eerste instantie staat plezier voorop, maar zoals gezegd heeft koken met kinderen vele voordelen. Naast het feit dat ze leren koken ontwikkelen ze ook gevoel voor smaak en worden hun creatieve skills geprikkeld.

Verder draagt het bij aan de motorische ontwikkeling doordat kinderen aan de slag gaan met: snijden, rollen, kneden en raspen. Dit zijn vaardigheden die je niet ontwikkelt tijdens rekenen of taallessen. Andersom werkt dit bijvoorbeeld wel. Kinderen gaan aan de slag met het lezen van recepten, meten of wegen en het gebruiken van grammen en deciliters. 

Daarnaast heeft koken positieve invloed op zelfvertrouwen, samenwerkingsvaardigheden, timing, geduld en beter eten. Ook leert het kind omgaan met teleurstellingen als iets mislukt, maar geeft het ook een trots gevoel als ze zelf iets lekkers hebben gemaakt. 

Waarom bij KooKjes?

Bij KooKjes komt alles samen. De combinatie van kooklessen van een professionele chef én kindercoach is een uniek concept in Nederland. 

Voor scholen is werken met KooKjes bijvoorbeeld een mooie samenwerking om uit te dragen richting ouders. Het Montessorihuis in Arnhem heeft bijvoorbeeld een beleid waarbij kinderen zoveel mogelijk zelf mogen en moeten doen. KooKjes past prachtig in zo’n soort beleid. Kinderen gaan zelf boodschappen doen, koken, eten en afwassen. Uiteraard alles onder begeleiding van een professional. 

De kinderkookcoach van KooKjes heeft ervaring met koken met kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of bijvoorbeeld gedragsproblemen. Voor instellingen met kinderen uit deze doelgroepen is het fijn om te weten dat de kookactiviteiten worden begeleid door een officiële kindercoach. De kinderen zijn dus in goede handen. 

Wat zijn de kosten en mogelijkheden?

Omdat ieder bedrijf anders is, zijn de activiteiten altijd maatwerk. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een geschikte activiteit, het maken van afspraken rondom de boodschappen en de duur van een activiteit. 

“Wilt u zelf de inkopen doen? Geen probleem! Moet ik de inkopen doen? Ook geen probleem! Er is veel mogelijk. Nee is niet mijn ding. Samen komen we er altijd uit”. Daarom hebben we graag persoonlijk contact met u. Bent u geïnteresseerd in een kookactiviteit? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij maken graag een offerte op maat.